Twisted pizza

Twisted pizza

Ingredienser

Pizzadeig

7,5 dl speltmel (+ mer om nødvendig)
1 ts salt
2 ss bakepulver
5 dl naturlig yoghurt

Fyllet
1 håndfull sorte oliven
5 dl vegansk ost
1 dl fersk oregano
1 pakke plantebasert kjøttdeig
1 dl pizzasaus

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til deigen. Tilsett plantebasert yoghurt og kna i et minutt.
2. Tilsett litt mel på en ren overflate og rull deigen så tynn som mulig. Form den til en firkant.
3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek ditt flowfood plantebaserte kjøttdeig med ønsket krydder. Vi elsker å bruke basilikum, oreganosalt og pepper.
4. Spred pizzasaus, plantebasert kjøttdeig, vegansk ost, oliven og fersk oregano over pizzadeigen din.
5. Rull den opp. Bruk en kniv og kutt rullen i to deler, og tvist/vri den rundt
6. Stek i 35-45 minutter eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte.

Sjekk gjerne Reels på vår Instagram hvis du vil se video.


Lasagne

Lasagne

Ingredienser

Sausen
Rødløk, finkuttet
1 fedd hvitløk
1 gulrot, skrellet og finkuttet
50 g sopp, finkuttet
10 cherrytomater, delt opp
7,5 dl tomatsaus
1 ss sukker/lønnesirup
200 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype sort pepper
1 ss tørket oregano

Lasagne
5-6 lasagneplater
30 g vegansk parmesan
30 g vegansk mozzarella

Slik gjør du:

1. Start med å stek rødløk, sopp og hvitkløk i en varm panne med litt olje
2. Etter 2 minutter tilsetter du kjøttdeig og gulrot
3. Krydre med salt, sort pepper og oregano, og la det steke i ca. 5 minutter
4. Nå tilsetter du tomatsaus, tomater og lønnesirup
5. La det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen. Sausen skal være litt bløt for å kunne mykne lasagneplatene i ovnen.
6. Bruk en liten ildfast form eller stekebrett, start med litt saus på bunnen og legg deretter første lasagneplate, etterfulgt av saus, deretter plate, så saus, deretter det siste laget med plate, saus, vegansk parmesan og vegansk mozzarella
7. Stek i ovnen på 180ºC i rundt 40 minutter


Tacoburger

Tacoburger

Ingredienser

Burger
2 plantebaserte burgere
1 ss taco krydderblanding
2 skiver vegansk ost

Topping
2 burgerbrød
1 avokado
0,5 rødløk
1 tomat
Salsa
Salat
Tortilla chips

Slik gjør du:

1. Varm en stekepanne til middels høy varme og stek FlowFood-burgere til de er gyldne.
2. Tilsett taco-krydderblandingen på begge sider av burgere og topp med vegansk ost.
3. Skjær opp tomat og rødløk. Mos avokado.
4. Varm burgerbrød etter anvisning på pakke og del i to.
5. Sett sammen burgere og topping, og kos deg!


Calzone

Calzone

Ingredienser

Pizzadeig
1,2 dl varmt vann
1 ts sukker
½ pakke tørrgjær
3 dl mel
½ ts salt
¼ ts hvitløkspulver

Fyllet
2 ss pizzasaus
½ rødløk
1 ss oliven
130 g strimlet vegansk ost
150 g plantebasert kjøttdeig
1 ss pinjekjerner
1 ss vegansk grønn pesto
Litt fersk spinat

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200℃.
2. Rør gjær og sukker i varmt vann til det er oppløst. La sitte i 7-10 minutter. Det skal bli litt skummende når gjæren aktiveres. Hvis den ikke gjør det, må du starte på nytt!
3. I en stor bolle blander du sammen mel, hvitløkspulver og salt. Tilsett gjærblandingen i melblandingen og bland godt til den blir en deig.
4. Elt deigen i 5 minutter og legg den tilbake i bollen. La den heve i 30 minutter til deigen er dobbelt størrelse.
5. Forbered fyllet ditt i mellomtiden. Hakk opp og surr rødløken først. Stek det plantebasert kjøttet til det er gyldenbrunt. Tilsett krydder du foretrekker. Vi har brukt paprika, basilikum, salt, pepper og hvitløkspulver.
6. Når deigen er klar, tilsett litt mel til en ren overflate og kjevle deigen ut. Du vil ha den tynn. Lag et kutt halvveis fra midten.
7. Del fyllet i fire seksjoner. Start med tomatsaus, rødløk og oliven nederst i høyre hjørne. Fortsett med ost i øvre høyre hjørne. Tilsett tomatsaus og hakket plantebasert kjøtt i øvre venstre hjørne. Fordel pesto, pinjekjerner og spinat i nedre venstre hjørne.
8. Begynn å brette den kutte enden i nedre venstre hjørne, og brett deretter det øvre venstre hjørnet over det øvre høyre hjørnet og fortsett med å brette det øvre høyre hjørnet over det nedre høyre hjørnet.
9. Forsegl kantene og legg den i ovnen i 25-30 minutter.


Ravioli

Ravioli

Ingredienser

Pastadeig
200 g mel
¼ ts gurkemeie
½ ts salt
1 ss Olivenolje
100 ml vann

Fyllet
2 FlowFood-burgere
½ ts paprika
½ ts basilikum
½ ts hvitløkspulver
½ salt

Topping
Pesto
2 ts gresskarfrø, stekt

Slik gjør du:

1. Tilsett mel, tumeric og salt i bolle og bland. Tilsett vann og olivenolje og elt i 5-8 minutter.
2. Pakk deigen inn i en kjøkkenklut og la den hvile i kjøleskapet ditt i 15 minutter.
3. Tilsett FlowFood plantebaserte burgere i en stekepanne sammen med krydderne. Hakk dem opp i små biter ved hjelp av en slikkepott. Kok til de små bitene blir sprø på utsiden og myke på innsiden.
4. Når pastaen er ferdig hvilt, skjær den i 4 stykker. Rull hvert stykke deig ut så tynn som mulig (ca. 2 mm tykk). Legg teskjeer med fyll med 5 cm mellomrom mellom dem. Legg et annet stykke deig på toppen og bruk hendene til å presse ned rundt fyllet for å sikre at det ikke er store luftlommer rundt fyllet.
5. Skjær ut raviolen med en ravioli-kutter, en kniv eller pizzakutter. Ravioli-kutteren lager mønstre rundt kantene, det er alt. Hvis du vil ha mønstre, kan du lage en gaffel. Rull, legg gjenværende stykke deig igjen og fortsett til det ikke er deig igjen.
6. Tilsett raviolen i en stor gryte med kokende vann og la den koke i 5-6 minutter.
7. Topp med stekte gresskarfrø og pesto, nyt!

Du finner også fremgangsmåten i vår Reels på Instagram.


BBQ sub

BBQ sub

Ingredienser

Kjøttboller
200 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype pepper
½ ts hvitløkspulver
½ ts oregano
1 ts soyasaus

Serveres med
1 sub/ baguette
Rødløk
Hvitløksdressing
Fersk persille

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeigen med krydder og form 5–6 små kjøttboller
2. Stek kjøttbollene i en varm panne med litt olje
3. Stek sub/baguette i ovn eller i panne
4. Kutt opp rødløk
5. Server alt i baguette og topp med hvitløksdressing og persille.


Korean bowl

Korean bowl

Ingredienser

Kjøttboller
150 g plantebasert kjøttdeig
½ ts salt
½ ts sort pepper
En klype hvitløkspulver

Sausen
½ ss gochujang saus
1 ss ketchup

Server i en skål med
Kokt ris
Gulrot, strimlet
Paprika, strimlet
Sesamfrø
Persille
Sitron

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeigen med krydder og form 5–6 små kjøttboller
2. Stek de i en varm panne med vegetabilsk olje, i omtrent 5 minutter
3. Bland gochujang med ketchup, og bland det hele sammen med kjøttbollene
4. Ta av varmen, og glaser dem fint med sausen, og topp det hele med sesamfrø og persille
5. Server i en skål sammen med de friske grønnsakene og kokt ris


Meatball skewers

Meatball skewers

Ingredienser

Kjøttboller
200 g plantebasert kjøttdeig
1 klype salt
1 klype pepper
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1 ts hvitløk finkuttet
1 ts rødløk finkuttet

Tilbehør
Sopp
Paprika
Rødløk

Slik gjør du:

  1. Bland kjøttdeig og krydder, og form små kjøttboller
  2. Kutt opp sopp, paprika og rødløk
  3. På en grillpinne trer du bollene og tilbehøret
  4. Stek i en varm panne eller på en grill i ca.10 minutter. Snu pinnene underveis slik at de blir jevnt stekt på alle sider.


Gyros pita

Gyros pita

Ingredienser

Gyros
1 ss vegetabilsk olje
150 g plantebasert kjøttdeig
En klype salt
En klype tørket oregano
En klype røkt paprikapulver
En klype hvitløkspulver
1 gyros pitabrød

Topping
Vegansk tzatziki
Salat
Rødløk
Tomat
French fries

Slik gjør du:

  1. Start med en varm panne, tilsett olje, og stek kjøttdeigen
  2. Krydre kjøttdeigen med salt, oregano, røkt paprikapulver og hvitløkspulver, og la steke i ca. 5 minutter til kjøttdeigen har blitt brunet.
  3.  Når det er klart kan du varme pitabrød
  4. Sett sammen gyroene med kjøttdeig og topping, og nyt!


Cheeseburger

Cheeseburger

Ingredienser

Burgerdressing
1 ts ketchup
1 ts majones
1 ts dijon sennep
1 ts saft av sitron

Burger
1 ts vegetabilsk olje
1 burger fra Flowfood
1 skive vegansk cheddarost
Brioche burgerbrød
Salat
Tomat
Sylteagurk
Rødløk

Slik gjør du:

1. Miks ingrediensene til dressingen sammen og sett til side
2. Stek burgeren i en varm panne med litt olje, i ca. 4 minutter på begge sider
3. Legg cheddar på toppen første gang du snur burgeren
4. Når den er klar, monter burgeren. Start med sausen, etterfulgt av salat, tomat, burger med ost, løk og sylteagurk